Országos győzelem a Szabó Szabolcs
Komplex természettudományos csapatversenyen!!!
(2022.04.01-02.)

 

A Pápai Észkerék Egyesület meghívást kapott a Budapesti Fazekas Gimnázium által szervezett magas szintű országos vetélkedésre.

A megmérettetés elegyíti a természettudományokat, azaz jelenségeket kémiai, fizikai, biológiai szempontokból is vizsgál, kitér földrajzi ismeretekre is – és általában: nem tantárgyi tudást, hanem a természet, környezetünk értő ismeretét tűzi zászlajára.

 

A versenyen az Észkerék Egyesület az alábbi összeállításban indult:
Császár Julianna - Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. 7. o.
Gaál Fruzsina Kata - Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. 7. o.
Böröczky András Bálint - Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. 8. o.
Hetyei Dániel – Türr István Gimnázium 8. o.

A verseny célja, hogy elsősorban vidéki és határon túli általános iskolások mérjék össze tudásukat komplex természettudományos feladatok, problémák megoldása során. A mindenkori győztes iskola egyebek között elnyeri azt a lehetőséget is, hogy a következő versenyt megrendezze, és addig őrizze a Vándorkupát.

A résztvevő csapatoknak háromféle feladatot kellett teljesíteni.
-Az előzetes feladat ezúttal egy videó készítése volt, melynek alapjául egy ejtőernyő elkészítése szolgált.
-Az írásbeli feladatnál egy 50 kérdésből álló tesztet kellett kitölteni, amelynek kérdései teljes mértékben felölelték a természettudományos tantárgyak ismereteit. Erre 90 percük volt a csapatoknak.

 


-A szóbeli feladat ezúttal egy 20 kérdésből álló KAHOOT kvíz volt, illetve még egy 10 kérdésből álló internetes kvíz. Ezeknél a feladatoknál már számított a gyorsaság is. Kaptak a gyerekek egy kreatív feladatot is, hurkapálcából kellet Da Vinci hidat építeniük, ahol az volt a fontos, hogy minél több egységből álljon a híd.

A szervezők maximálisan gondoskodtak arról, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, illetve új ismeretekkel gazdagodjanak.
Az első nap délutáni programmal indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér látogatásával.  Ezután került sor az írásbeli fordulóra, majd a vacsora után táncház várta a résztvevőket.
A második versenynap az elkészített ejtőernyők röptetésével indult, ahol akadtak mókás pillanatok. Ezt a szakaszt az a csapat nyerte, akinek az ejtőernyője a legtovább maradt a levegőben. Ezután mutattak egy pillanatnyi állást a szervezők, ekkor a csapatunk a 2. helyen állt minimális hátránnyal. Kis szünet utána következett a verseny utolsó szakasza a kvízekkel, illetve az ügyességi feladattal.

 

 

A csapat végig elszánt és koncentrált volt, így az eredményhirdetésnél ők vehették át a Vándorkupát. A kupa mellé egy-egy könyv, egy egyéves National Geographic előfizetés, valamint egy tanulmányi kirándulás is járt.

 

 

Gratulálunk minden diáknak és a felkészítő tanáraiknak!
Köszönetet mondunk az alábbi Munkácsys pedagógusoknak:
Tarnai Miklós, Tóth József, Zotter Katalin, Hoffmann Armand

Kategória: